Utolsó kommentek:

István Tamasi 2018.10.23. 22:21:04

Valahogy "kimaradt" a videóból, hogy a német hadsereg titkosszolgálata - lásd még katonai /belső/ elhárítás - küldte adolfot a nácik közé mint egy ügynököt, magyarul besúgót.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Harmat Árpád 2018.10.22. 10:47:37

Köszönjük a 17 243 megtekintést és a 100 lájkot!

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.22. 08:25:27

@tamask: az ázsiai országokban nem tanítják olyan mélységben a Hitler okozta szörnyűségeket, mint Európában. És a napóleoni háborúkban közel sem haltak meg annyian mint a második világháborúban.

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: az egyheréjűségtől vagy húgycső problémáktól senki nem lesz homostexuális és nincs bizonyíték egyikre sem. Nem tudni volt e here gondja és arra sem utal semmi, hogy biszex, vagy homokos lett volna. A másik: 1910-ben nem volt meleg-szálló Bécsben (és később sem)

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.10.22. 08:15:56

Hitler személyiség torzulásainak több oka volt. Az egyik a szörnyű gyermekkora, a gyakori verések dacossá, megkeseredetté tették és érzéketlenné saját és - mások szenvedései iránt. A másik - testi hibás volt, egy herével született és a húgycsöve a pénisze alján vagy közepén nyílt...ezért nem akart gyermeket...Ebből adódóan biszexuális volt, 1910-13 között egy meleg-szállón lakott, ahová idősebb urak jártak szeretettel...Bármelyik mai liberális pártba beférne ezzel a másságával...

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

tamask 2018.10.22. 08:12:23

@Történetiró: minden népnél van ilyen mitológiáta onanizálás, felsőbbrendűség érzés a történelmi múltjuk miatt. A magyaroknál is, japánoknál is, kínaiaknál is, perzsáknál is, a közép-amerikaiaknál is (mind a maják leszármazottja, tehát egy nagy birodalom örökösének vallja magát, akkor is, ha napi egy dollárból tengődik), az indiaiaknál is.

A németek elnáculását valójában sok tényező együttállása okozta. A gyarmatosításból kimaradás, a kereskedelmi háború az első világháború előtt (el akarták szigetelni a német ipart a többi piactól), az első világháborút követő megaláztatás, a szélsőbalos forradalmak, amikben a vezetés mindig a zsidók kezében volt (Rosa Luxemburg), a bolsevizmus valóban fenyegető réme (akkoriban még internacionalista forradalmi ideológia volt a bolsevizmus).
Kissé bulváros fogás a blogoktól (nem erről a blogról beszélek) folyton arra terelni a szót, hogy Hitler impotens, anyakomplexusos, pedo, vérfertőző, félheréjű, elmebeteg, vegetáriánus, kutyabarát stb. volt és emiatt lett egy véreskezű diktátor. Valójában pont az a vicc, hogy ilyen hatások az emberek többségét érik (anya elvesztése, nyomor, nélkülözés, szakmai elutasítás, viszonzatlan szerelem, a hazája lesüllyedése stb.), mégse lesz az emberek többségéből Hitler, csak esetleg egy összeférhetetlen, megkeseredett ember. Ami Hitlerben figyelemreméltó, az az, hogy az összes negatív élettapasztalatát át tudta fordítani a karrierje építésébe. Ezért az olyan országokban, ahol nincs korlátozva a szólásszabadság, nincs cenzúrázva a média, nincs rossz tapasztalatuk Hitlerrel, nincs holokauszttagadás tiltása, mint India, Japán, Dél-Korea, Irán, az arab világ, Hitler életét és a Mein Kampf-ot kb. olyan sztoriként olvasgatják, mint Nagy Sándor, Julius Caesar, Napoleon, Churchill vagy Steve Jobs életrajzát. És mondjuk Ázsiában én láttam könyvesboltban a self-help, életmód szekcióban Hitler életrajzot, Steve Jobs életrajzot meg egy olyan könyvet egymás mellett, ami arról szólt, hogy a zsidók hogyan uralják a világ pénzügyeit és mitől olyan sikeresek és hogy neveld a gyerekeidet a zsidókhoz hasonlóvá, gátlástalanná. Utóbbi könyv címlapján egy kék Dávid-csillag és pénzkötegek voltak. Egy ázsiai ember egyszerűen sikeressé, ha kell, gátlástalanná akarja nevelni a gyerekeit és ehhez Hitler életrajza és a zsidó Talmud is csak egy útmutató.
Csak oda akartam kilyukadni, hogy Hitler megítélése és démonizálása egy nyugati hóbort. Napoleon háborúi a korabeli lakosság arányában nagyobb népirtást okoztak, mint a második világháború, mégse tekint senki Napoleonra úgy, mint Hitlerre.

Ha Hitlernél felmerül, hogy kedvelte a germán mitológiát, akkor mit mondjunk Himmlerről? Vagy Mussoliniről, aki konkrétan a Római Birodalmat akarta feltámasztani? Nem Hitler volt az egyetlen, aki a múltba révedt. Az amerikaiak is megteremtik a saját mitológiájukat, hiába csak pár szár éves az államuk.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

CSOKKI MÁLNA 2018.10.21. 20:07:00

@Történetiró: Nem arról van szó, hogy tagadta volna, de kissé túlzónak tartotta Himmler és az SS ősgermán mániáját, amiből kiviláglott, hogy míg a rómaiak amfiteátrumokat, viaduktokat, fürdőket, meg utakat építettek, addig a germánok sárkunyhókban laktak.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.21. 17:19:42

@tamask: senki nem vetette a szemére. Bár tegyük hozzá: a germán mitológia imádatát ő azért "megfejelte" egy kis gyűlölködéssel, hiszen arra használta fel, hogy levezesse: a németség minden más nép felett áll.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történelmi blog 2018.10.21. 17:05:21

@tamask: ... csupán megköszönte az orvosnak, anyja hosszú ideig tartó kezelését. Kötelességből, udvariasságból. De hibáztatta. Csak sok - sok évvel később bocsátott meg neki.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

tamask 2018.10.21. 17:03:22

@balfa: igen, akkoriban (is) Bécs az antiszemitizmus fészke volt
Szerte Európában teljesen normális volt antiszemitának lenni. A nagy pogromok is Oroszországból indultak.

@Történetiró: a germán mitológiáért a romantika kora óta kb. minden második német rajongott, nem értem, hogy miért kell ezt mindig Hitler szemére vetni.

@Történelmi blog: 18 évesen már örök hálát emlegetett az anyja orvosának

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.21. 17:03:05

@Alick: Ami a zsidóság askenázi ágát illeti:

Sok a téveszme, a téves berögződés a zsidók történetét illetően. Az egyik a zsidók két részre osztása körül alakult ki, mely a szefard és askenázi zsidók eredetét félremagyarázza, és két eltérő eredetű és leszármazású csoportnak állítja be őket. Valójában nincs ilyesmiről szó. A zsidók egységes népként a római időkben – egészen pontosan a Krisztus utáni 2. században, a rómaiak által kegyetlenül levert Bar-Kochba felkelést követően – vándoroltak el Izrael területéről, és szóródtak szét a római provinciákban. Később nagyobb részük német ajkú területeken próbált beilleszkedni a középkori társadalmakba, és a német illetve héber nyelv összeolvadásából létrejött speciális nyelvük a jiddis. (Főként Németország és Kelet-Európa vidékein élték életüket.) A zsidók kisebb része Dél-Európában - Spanyolországban, Görögországban - telepedett le, vagy visszatért Izraelbe. Az előbbi csoportot nevezték askenázi (jiddist beszélő, németajkú), az utóbbi csoportot szefárd zsidóknak. (A szefárd elnevezést a spanyolországi zsidók vették fel, utalva arra, hogy az asszírok áttelepítették őseiket.) Napjainkban sokan – tévesen – kizárólag a szefárd zsidókat tekintik a zsidó történelem örököseinek, azaz a valódi zsidóknak, és az askenázi zsidók eredetét félremagyarázzák. Természetesen ez történelmileg teljesen helytelen, hisz a zsidóság egységes maradt, és attól, hogy egy részük a német területeken, más részük Dél-Európában, vagy újra Izraelben kereste a boldogulás lehetőségeit, még nyilván nem beszélhetünk két külön zsidó népről.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.21. 16:58:28

@tamask: Pontosan. Ezt nem is vitatta senki. DE mindez 30 évvel anyja halála UTÁN történt!!! Közvetlen akkoriban, vagyis 1907-ben Hitler még haragudott Bloch -ra és csak sokkal később volt képes megbocsátani neki. Az osztrák-német egyesülés után segített a Bloch családnak Amerikába vándorolni. Dr. Eduírd Bloch 1940-ben távozott az Egyesült Államokba.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

tamask 2018.10.21. 16:54:45

@Történetiró: Hitler az anyja orvosára annyira nem haragudott, hogy az Anschluß után különleges elbánásban részesítette és a Gestapo védelme alá helyezte, így nyugodtan várhatta meg, amíg az amerikai emigrálásához szükséges papírmunkát elvégzik.

Az Eduard Bloch szócikkből a wikipediáról:

Because of the poor economic situation of the Hitler family, Bloch charged reduced prices, sometimes taking no fee at all. The then 18-year-old Hitler granted him his "everlasting gratitude" for this ("Ich werde Ihnen ewig dankbar sein").

Even in 1937, Hitler inquired about Bloch's well-being and called him an "Edeljude" ("noble Jew").

Finoman szólva se gyűlölte az anyja orvosát.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.21. 16:54:30

@TanBá: Arthur Koestler jobban tette volna, ha megmarad a regényírásnál, mert a Tizenharmadik törzs című 1976 -os műve minden tudományosságot nélkülöz. Inkább regény, mint valódi történeti munka. Az igazi történészek sci-finek tekintik. Jómagam már 20 éve futok bele ebbe a témába és nem győzöm mondani diákjaimnak, hogy ne vegyék komolyan. A zsidóság őstörténete ugyanis feltártnak tekinthető, miként a csuvas török kazárok eredeti is. A kettő közt Koestler kapcsolatot lát, de bizonyítani nem tudta. Persze nem is lehet. A zsidóság gyökerei Mezopotámiába és Indiába vezetnek, a csuvas türkök eredete pedig későbbi kialakulású és Közép-Ázsiába vezet.

Az egész kazár-zsidó őrület, melybe időnként még az ősmagyar törzseket is belekeverik onnan ered (és az táplálja) hogy a IX-X. századi kazár előkelők rétege átvette a zsidó szertartásokat az Izrael vidékéről kereskedni érkező izraeliektől. Ennyi az egész, amiből sajnos divat lett áltudományos elméleteket levezetni. Koestler is ezt tette. Népszerűséget kovácsolt magának a téma túlmisztifikálásából.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Alick 2018.10.21. 16:43:35

@TanBá: Mindazonáltal az askenázi zsidók származásilag aligha tekinthetők sémitáknak.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.10.21. 16:43:29

@Történetiró:
Eléggé olvasott vagyok a kazár témában. A genetikán kívül a matematika és a népességnövekedés valós és valótlan adatai is alátámasztják, hogy Arthur Koestlernek igaza van, abban amit pedzegetett írásaiban. Maga a zsidó vallásban sem véletlenül van két féle felosztás. Az is ezt igazolja. Persze vannak ellenérdekek is, na azok írnak ilyesmiket, amiket te írsz. Abban is van némi igazság, csak éppen nem az a lényeg.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történelmi blog 2018.10.21. 16:24:24

A blog 2018 augusztus 15 -én indult el. Vízre tettük. :-)

Bejegyzés: A történelmi gondolkodás és a blog indulása [1.]

Történelmi blog 2018.10.21. 16:09:37

@AntiChrist: igen, működik moderáció. De tisztelt Antikrisztus Úr, Hitler viszonya orvosához (a posztban) a halála után közvetlenül hangoztatott álláspontját tükrözi. Anyja halálát követően okolta az orvost, később megbocsátott neki. Közreműködött abban is, hogy a Gestapo ne üldözze, sőt Amerikába menekülhessen. Dr Eduard Bloch 1940-ben települhetett az USA -ba.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

AntiChrist 2018.10.21. 16:04:51

Működik a "moderáció", ahogy látom, de ettől még amit leírtam, az igaz (egyáltalán nem vitatva Hitler zsidógyűlöletét, ill. egyéb "munkásságát"), T. Szerző Úr! :)

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

Történetiró 2018.10.21. 16:04:29

@TanBá: Hitler az első világháborúból hazatérve a Reichswehr -nek dolgozott mint politikai besúgó. Feladata az volt, hogy járja a müncheni sörözőket és a különböző politikai pártok gyűléseiről készítsen jelentéseket. Eközben ismerte meg a Német Munkáspártot is, mely megtetszett neki. Ekkor felmondta munkáját a Reichswernél és csatlakozott az említett párthoz.

Ami a kazárságot illeti: olvass kicsit utána a dolognak és akkor látni fogod, hogy a türk eredetű kazár nép legfelső rétege vette át a zsidók vallását a két nép közti élénk kereskedelmi kapcsolatok közepette. Nem példa nélküli ez a történelemben. A következő könyvet ajánlom: Hahn István, Kákosy László, Komoróczy Géza: Az ókor története II., Az ókori kelet története (Egyiptom és Elő-Ázsia) Nemzeti Tankönyvkiadó, 1995.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]

TanBá · www.istenteszt.blog.hu 2018.10.21. 15:58:50

@Történetiró:
A Német Munkáspárt gyűlésein eleinte és nem tudni meddig, mint hivatásos politikai kém, megfigyelő, besúgó, manipulátor vett részt. Tehát ezen tettei nem tudni mi is volt valójában.

@Történetiró: A kazársággal kapcsolatos reakciód, bocs , de zagyva. Senki sem állított fordított vallásfelvételt.

@Ches Desmond: Az a dolguk, de a genetikát elég nehéz.

Bejegyzés: Adolf Hitler ifjúsága és harca az első világháborúban [9.]